ΓΛΥΚΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ



Γλυκές Θερμίδες

Για τους περισσότερους τα γλυκά αποτελούν βασικό συστατικό του διαιτολογίου τους, αφού δύσκολα μπορούν να τα αποχωριστούν.

Δυστυχώς όμως, συνήθως αυτά είναι πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά και πολλές θερμίδες ανεβάζοντας κατά πολύ το θερμιδικό φορτίο της ημέρας.


Γι αυτό θα σου πρότεινα να επιλέξεις κάποιο εναλλακτικό αλλά και οικονομικό γλυκό όπως σοκολατάκια με μαύρη σοκολάτα και φρούτα ή ξηρούς καρπούς ή έναν κορμό με μαύρη σοκολάτα και μπισκότα χωρίς ζάχαρη.
Μπορούμε να ικανοποιούμε το αίσθημα της επιθυμίας μας για γλυκό με εναλλακτικά snack όπως το γιαούρτι με μέλι κ ξηρούς καρπούς ή μπορούμε να επιλέξουμε μία φρουτοσαλάτα που θα μας αφήσει τη γλυκιά γεύση των φρούτων. 

Θυμήσου πως τα γλυκά είναι πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά και περιέχουν αυξημένη ποσότητα ζάχαρης γεγονός που τα κάνει περισσότερο εθιστικά για τον οργανισμό. Συνεπώς όσο πιο συχνά τα καταναλώνεις τόσο περισσότερο θα τα αναζητείς. Γι αυτό φρόντισε να λείπουν από το καθημερινό σου διαιτολόγιο, ειδικά στην παχυντική και ανθυγιεινή μορφή τους.

Τέλος, να σου θυμίσω πως από τα υπόλοιπα γλυκά μπορείς να φας 2-3 κουταλιές, οι οποίες θα σου αλλάξουν τη γεύση, θα σου χαρίσουν ένα γλυκό αίσθημα και δεν θα ξεφύγεις θερμιδικά.

Καταναλώνουμε πάντα με μέτρο και πάντα με προσοχή στην ποιότητα της τροφής που θα επιλέξουμε!  

Γιαννιώτη Θ. Πωλίνα
Διαιτολόγος Διατροφολόγος 

Πρώτη δημοσίευση στο www.exitnews.gr
 

0 comments:

Post a Comment