Ο ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΙΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΡΟΣ



Ο φόβος για την δίαιτα και το βάρος.


Τι φοβόμαστε περισσότερο άραγε, να χάσουμε τα περιττά κιλά, να μην αποχωριστούμε την αγαπημένη μας σοκολάτα ή ο φόβος είναι για το μετέπειτα, να μην ξαναπάρουμε το βάρος που θα χάσουμε;
Τις περισσότερες φορές, αν όχι όλες, ο φόβος λειτουργεί ανασταλτικά και μας απομακρύνει από το στόχο βάρος που θέτουμε. 


Είναι σημαντικό να ξεχωρίσουμε την προέλευση του φόβου, να τον αναγνωρίσουμε και τελικά να τον αντιμετωπίσουμε.
Ξεκινώντας ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους σίγουρα οι φόβοι είναι μεγάλοι. Το άτομο καλείται να δώσει μάχη με τις προσωπικές του αδυναμίες και συνήθειες που σχετίζονται με το φαγητό και το σώμα του. Σε επόμενο στάδιο, ο φόβος σχετίζεται με την αγωνία της διάρκειας που μπορεί να έχει η πειθαρχεία του ατόμου.

Όταν το άτομο προσαρμόζεται στο πρόγραμμα, ακολουθεί πιστά τις οδηγίες και δεν παρεκκλίνει θα πρέπει να αντιληφθεί αυτομάτως πως δεν χρειάζεται να φοβάται και να πανικοβάλλεται, απόδειξη σε αυτό θα πρέπει να είναι το αποτέλεσμα στην εικόνα του σώματός του.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε πως τα σύγχρονα προγράμματα που στοχεύουν στην απώλεια του περιττού βάρους είναι σχεδιασμένα βάση της Μεσογειακής Διατροφής, βασίζονται στην ποικιλία των τροφίμων σε ισορροπία με τις ανάγκες και επιθυμίες  του οργανισμού και στοχεύουν στην τροποποίηση της διατροφικής συμπεριφοράς. Γεγονός που θα πρέπει να καθησυχάζει το άτομο αφού μέσα από αυτήν τη διαδικασία το άτομο εκπαιδεύεται στη εκμάθηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, που μπορεί να ακολουθεί δια βίου.

Αναγνώρισε και αντιμετώπισε τους φόβους σου που σχετίζονται με την εικόνα του σώματός σου γενικότερα και ειδικότερα με το φαγητό και το βάρος σου.
Πίστεψε στην δύναμή σου, στην πειθαρχική σου συμπεριφορά και μην αφήνεις τίποτα να σκιάζει την επιθυμία σου για ένα υγιές σώμα.
Πίστεψε σε σένα!

Γιαννιώτη Θ. Πωλίνα
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος


0 comments:

Post a Comment